فاطمه آليا عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: فرايض ديني به چندين بخش خلاصه مي شوند كه يك بخش آن عبادت براي كسب ارزش هاي فرهنگي و ديني است. فرايض و واجباتي كه خدا به عنوان خالق و معبود آسمانها و زمين تعيين كرده و مقرر داشته بندگانش انجام دهند .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: عباداتي كه خداوند براي انسان تعيين كرده، براي رشد معرفت ديني بيشتر و قرب به خداوند است، همان طور كه در قرآن نيز آمده است خداوند بي نياز و نيازي به عبادات ما ندارد.
وي يادآور شد: در فرايض وعبادات بخشي مربوط به احكام است كه در آن نيز حكم هاي مختلفي وجود دارد، از تجارت گرفته تا بازرگاني، خانواده، سياست و حتي احكام مربوط به فعاليت هاي اجتماعي است و تمام اينها در احكام آمده براي اينكه انسان ها در آن تأمل كرده و به وسيله آن معرفت دروني خود را افزايش دهند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه نگاه دين به انسان و زندگي يك بعدي نيست، اظهار داشت:
وقتي بحث از دين و احكام ديني مي شود، مجموعه اي از دستور العمل هاي زندگي فردي و اجتماعي را ترسيم مي كنيم چرا كه دستوالعمل هاي ديني مجموعه اي از روش ها براي يك زندگي سعادتمندانه هستند.
وي با اشاره به تأثيرات احكام دين در رشد معارف ديني، يادآور شد: يكي از دستاوردهاي ماه رمضان در سايه عباداتي است كه انجام مي شود، انسان روزه دار اراده اش قوي مي شود و اين يك عنصر مهم است كه در رشد و توسعه معرفت ديني بسيار تأثيرگذار است، كساني كه ناكام مي شوند كساني هستند كه ارده اي قوي ندارند.
وي با اشاره به اينكه هدف از خلقت انسان بندگي خداوند است، اظهار داشت: كسي كه بنده خدا مي شود و به خدا ايمان مي آورد در مقابل غير خدا تسليم نشده، بسيار آزاد، بسيار بالنده است و عزتمند است، در برابر غير خداوند منفعل عمل نمي كند بسيار فعال است و تمرين مي كند كه فقط در مقابل خداوند خضوع داشته باشد و از حق دفاع مي كند اين بندگي خاص خداوند از آثار معنويت و معرفت ديني است.
فاطمه آليا با اشاره به اينكه ماه رمضان ماه عزم و اراده انسان است، اظهار داشت: در اين ماه اراده انسانها قوي مي شود و يكي از عناصر معرفت ديني نيز همين مورد است كه انسان با توجه به خالق خود و با روزه داري پا بر اميال نفساني خود مي گذارد، در اين ماه انسان ها تمرين مي كنند كه اميال نفساني خود را مهار كنند و اين كنترل قدرتي به آنها مي دهد كه معرفت دروني خود را ثابت و پايدار كنند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي همچنين تصريح كرد: با توجه به اينكه در ماه رمضان راههاي كسب معرفت دين بسيار است، توجه به زير دستان و قرار گرفتن در فضايي كه فقرا دارند نيز يكي از همين راهها براي ارتقاي معرفت دروني است .
نظر شما